fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SSM köper sitt första hyresrättsprojekt

Publicerad: 29 februari 2016, 09:28

Foto: DKSS Fastighets AB.

SSM har tecknat avtal med studieförbundet Bilda om att köpa samtliga aktier i bolaget DKSS. Avsikten är att inom kort påbörja en detaljplaneprocess för 450 hyresrätter på fastigheten.

Ämnen i artikeln:

ÄlvsjöSSMStockholm

SSM har tecknat avtal med studieförbundet Bilda om att köpa samtliga aktier i bolaget DKSS, en fastighet nära Älvsjö station söder om centrala Stockholm. Avsikten är att inom kort påbörja en detaljplaneprocess för 450 hyresrätter på fastigheten.

I början av 2012 påbörjade Stockholms stad ett programarbete för området Älvsjö-Örby i syfte att bygga cirka 10 000 nya bostäder inom området. Syfte är att skapa en blandstad där ny bebyggelse i form av bostäder och verksamheter blandas med befintlig bebyggelse. SSM avser att inom kort tillsammans med staden initiera en detaljplaneprocess i syfte att utveckla närmare 450 hyresrätter på fastigheten.

Fastighet består idag av 3000 kvadratmeter kontors-och utbildningslokaler.

– Under drygt 40 år har fastigheten fungerat väl för oss som studieförbund och som en viktig mötesplats för idéburna organisationer. Nu är fastigheten inte längre en rörelsefastighet och det är rätt läge för oss att avyttra, säger förbundsrektor Kerstin Enlund.

Byggstart förväntas kunna ske under 2018.

– Projekt Herrgården är en utmärk möjlighet att förverkliga ett stort hyresprojekt med ett strategiskt intressant läge vid Älvsjö Centrum, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Redaktionen

Källa: SSM

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev