Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

SSM köper projekt för halv miljard

Publicerad: 24 Mars 2017, 07:35

Martin Roos är vd på SSM.

Foto: SSM.

Bostadsutvecklaren SSM förvärvar ett projekt i Stockholm för 500 miljoner kronor. Projektet ska drivas i egen regi och kommer att skapa 260 nya bostadsrätter.


Ämnen i artikeln:

SSMStockholm

Projektet är ett renodlat bostadsrättsprojekt och omfattar cirka 24 000 kvadratmeter BTA. Byggstarten är planerad till 2018, men inflyttning under 2020.

– SSM vänder sig till en kundgrupp som söker funktionella och yteffektiva bostäder i centrala lägen tillsammans med goda kommunikationer. Vårt nya projekt uppfyller alla dessa tre kriterier och kommer därför att bli ett värdefullt tillskott i vår projektportfölj, säger Mattias Roos, vd & koncernchef för SSM.

Förvärvet är villkorat och villkoren förväntas lyftas under andra kvartalet 2017. I samband med att bolaget meddelade att de ansökt om notering på Stockholmsbörsen meddelade man även att erbjudandet förväntas innefatta en nyemission om 500 miljoner kronor, motsvarande köpeskillingen för detta projekt.

Efter förvärvet har SSM närmare 5 800 byggrätter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SSMStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.