Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SSM blåser av fastighetsköp

Publicerad: 24 oktober 2018, 13:07

Mattias Roos är vd på SSM.

Foto: SSM

SSM går inte vidare med planerna på att köpa fem industrifastigheter i Storstockholm från Keyser Fastigheter. Bolagen hade tidigare tecknat en avsiktsförklaring om att SSM skulle köpa fastigheterna efter en noggrann genomgång av förutsättningarna.


Ämnen i artikeln:

SSM

SSM går inte vidare med planerna på att köpa fem industrifastigheter i Storstockholm från Keyser Fastigheter. Bolagen hade tidigare tecknat en avsiktsförklaring om att SSM skulle köpa fastigheterna efter en genomgång av förutsättningarna.

Tanken var att fastigheterna, som är belägna i Täby, Segeltorp, Sollentuna och Bromsten, skulle resultera i 1 200 bostäder med en sammanlagd boyta på 60 000 kvadratmeter. SSM har uppskattat det sammanlagda projektvärdet på bostads- och hyresrätterna till 3,5 miljarder kronor efter att det genomförts.

SSM uppger att man nu genomfört en så kallad due diligence och analyserat respektive projekts förutsättningar och kommunernas utvecklingsplaner.

–Det har vi gjort nu och då har vi konstaterat att de kommersiella förutsättningarna finns inte där. Därför har vi valt att avsluta förhandlingarna, säger bolagets kommunikationschef Ann-Charlotte Johansson till Fastighetsnytt.

Enligt Johansson har beslutet inget att göra med försämrade marknadsförutsättningar eller svårigheter att hitta finansiering. Hon pekar istället på att det rör sig om komplexa projekt.

Keysers Fastighetschef, Peter Mandel, är inte överraskad av dagens besked med tanke på den allmänna nedgången på bostadsmarknaden. Samtidigt uppger han att nya intressenter redan visat intresse för fastigheterna.

–Det är några som har hört av sig sen det här kom ut, säger han.

Huvudspåret är fortfarande att de ska utvecklas till bostäder, enligt Mandel.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SSM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.