Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SPP säljer för 854 miljoner

Publicerad: 17 juni 2013, 12:30

SPP Fastigheter har sålt sina 47,5 procent i NREP Logistics AB till danska PFA Pension.


Ämnen i artikeln:

NREPSPP Fastigheter

SPP Fastigheter har, som ett led i sin process av att avyttra sina indirekta fastighetsinnehav i onoterade strukturer, sålt sina 47,5 procent i NREP Logistics AB till danska PFA Pension. Det totala värdet av transaktionen var 854 miljoner kronor.

NREP Logistics AB lanserades av Nordic Real Estate Partners i mars 2010 och har idag en portfölj bestående av totalt 25 fastigheter i Sverige, Danmark och Finland. Portföljen har ett värde på 3,6 miljarder kronor och väntas nå 4 miljarder kronor när fonden är fullallokerad.

– Vi är mycket nöjda med att kunna sluta avtal med en så professionell och kvalificerad investerare som PFA. NREP Logistics är en högavkastande fond förvaltad av ett mycket kompetent team och jag är övertygad om att PFA kommer att bli nöjda med sin investering, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter och förvaltare av SPPs realinvesteringsmandat.

Custor Capital var rådgivare till SPP och ansvariga för försäljningsprocessen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SPP

Ämnen i artikeln:

NREPSPP Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.