fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SPP köper hotell vid Arlanda

Publicerad: 9 juni 2014, 05:11

Swedavia och SPP Fastigheter har nått en överenskommelse avseende samtliga aktier i bolaget som äger hotellfastigheten i anslutning till Stockholm Arlanda Airport. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om 1 100 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

ArlandaClarion HotelSPP FastigheterSwedavia

I oktober 2012 färdigställdes den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport, som sedan dess opereras av Clarion. Hotellfastigheten innehåller 414 hotellrum, 44 möteslokaler och två restauranger med direktanslutning till flygplatsens terminaler.

Nu har Swedavia och SPP Fastigheter nått en överenskommelse avseende överlåtelse av aktier i det bolag som äger fastigheten. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om 1 100 miljoner kronor med möjligheter till en tilläggsköpeskilling. Genom försäljningen gör Swedavia en realisationsvinst i storleksordningen 350 miljoner. Tillträdet är planerat till den 18 juni 2014.

– Vår uppgift är att vidareutveckla flygplatserna och därigenom stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Samtidigt som vi nu genomför ett mycket viktigt steg i det arbetet välkomnar vi Storebrand/SPPs engagemang vilket kommer stärka flygplatsens erbjudande gentemot resenärer ytterligare, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia, i ett pressmeddelande.

Rådgivare i samband med försäljningen var DTZ.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Swedavia

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev