onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Spiltan har köpt en fastighet på Östermalm

Publicerad: 25 maj 2023, 09:58

Fastigheten Kornetten 2 på Erik Dahlbergsallén på Östermalm i Stockholm.

Spiltan Invest har förvärvat en fastighet på Östermalm i Stockholm av Kvalitena för 200 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastigheten Kornetten 2 på Erik Dahlbergsallén 15 på Östermalm i centrala Stockholm, granne med Vallhallavägen och Fältöversten, uppfördes 1912 - 1914 efter ritningar av arkitekten K Elméus. Köpeskillingen för den 1 909 kvadratmeter stora och sju våningar höga byggnaden uppgår till 200 miljoner kronor.

Läs också: Proppen ur: Marknaden för hyresfastigheter igång igen

Spiltan Invest fick tillträde efter förvärvet den 15 maj och kommer i mitten på juni flytta sitt kontor från Grevgatan 39 – där bolaget huserat i 16 år – till plan tre i den nya fastigheten. I övrigt kommer våning sju att vara tillgänglig för möten och konferenser och övriga våningsplan hyrs ut till såväl befintliga som nya hyresgäster.

– Vi har under många år funderat på att köpa en egen fastighet. När denna byggnad, som passar våra behov väl, kom ut på marknaden ansåg vi att såväl tillfället som objektet var rätt, säger Per Håkan Börjesson, vd på Spiltan Invest, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev