Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SPG köper i Norge - ska utveckla bostäder och rehabcenter

Publicerad: 20 september 2021, 15:23

Foto: Martin Barraud

SPG förvärvar en stor tomt på Fjellstrand i Nesodden kommun, i Norge. I samma veva ingår bolaget i ett samarbete med Sofienlund för utvecklingen av platsen.


Ämnen i artikeln:

Scandinavian Property Group

Den förvärvade tomten omfattar 25 000 kvadratmeter och har en färdig detaljplan för bostäder och service.

– Detta blir ett mycket spännande tillskott i vår portfölj av bostäder samt samhällsfastigheter. Det finns ett ramverk för detta projekt som möjliggör en smidig och bra process för en social, ekonomisk och miljöfokuserad hållbar utveckling, säger Knut Holt, Managing Partner i SPG i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Norskt bolag gör premiäraffär i Sverige – köper bostadsprojekt i Skåne

SPG och Sofienlund kommer utveckla bostäder samt ett center som erbjuder rehabilitering och bostäder för patienter som behandlas. Stiftelsen Sofienlund är en ideell organisation som arbetar för att förbättra rehabiliteringsutbudet för kronisk sjuka, skadade samt äldre i Norge.

– Det är väldigt viktigt för stiftelsen att ingå partnerskap med en partner som har kompetens och erfarenhet från tidigare liknande projekt. SPG har visat att de har den nödvändiga kompetensen och vi gläder oss till att komma i gång, säger Pål Breen, styrelseledamot i Stiftelsen Sofienlund, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Scandinavian Property Group

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.