Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SPG köper Gustavsbergs Centrum

Publicerad: 25 maj 2021, 13:51

Gustavsbergs Centrum byter ägare.

Scandinavian Property Group förvärvar Gustavsbergs Centrum i Värmdö kommun, i Stockholm. Säljare är Nordika.


Ämnen i artikeln:

Scandinavian Property GroupNordika FastigheterGustavsberg

Centrumet är i nuläget nästan fullt uthyrd till en rad hyresgäster, där Coop och Systembolaget är störst. 

– Vi är väldigt glada över att genomföra vårt första förvärv i Värmdö kommun. Vi fortsätter att förvärva projekt i Stockholmsregionen med stabila kassaflöden med en långsiktig plan att utveckla fastigheten med bostäder och viktiga samhällsfunktioner, säger Carl Zetterqvist, Partner & COO i SPG, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheten är en del av en pågående detaljplaneprocess där ambitionen är att tillföra ett stort antal bostäder och möjliggöra för fler samhällsfunktioner. I Gustavsberg ska totalt cirka 4 000 bostäder utvecklas. 

– Vi har efter drygt 6 års ägande kommit en bra bit på vägen och kan glädjas åt att SPG tar vid där detaljplanen nu kommit in i en konkretare fas. SPG kompletterar Nordika väl då vårt fokus ligger på att skapa långsiktigt hållbara fastigheter vilket uppnås när centrumet moderniseras och man tillför upp till 200 bostäder inom fastigheten, säger Jonas Grandér, vd på Nordika, i pressmeddelandet. 

Nordikas rådgivare i affären har varit Tango och Falkenborn Advokatbyrå. SPGs legala rådgivare har varit advokatfirman Schjødt.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.