Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Specialfastigheter förvärvar av Starwood

Publicerad: 21 April 2016, 07:14

Åsa Hedenberg, vd Specialfastigheter.

Specialfastigheter har förvärvat del av fastigheten Kista Färöarna 1 från ett kontrollerat dotterbolag till Starwood Capital Group. Fastigheten intill Kista Galleria, är en tomträtt innehållande två byggnader.


Ämnen i artikeln:

Starwood Capital GroupKistaSpecialfastigheter

Byggnaden som förvärvas uppgår till cirka 24 600 kvadratmeter LOA och är fullt uthyrd till Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI). Den förvärvade delen är tänkt att styckas av från befintlig tomträtt, medan den resterande delen kommer behållas av den nuvarande fastighetsägaren. Byggnaden har nyligen tomställts av fastighetsägaren som planerar en omfattande utveckling av fastigheten.

Tillträdet, som beräknas ske under senare delen av 2016, är villkorat av bland annat genom­förd avstyckning av FOI-fastigheten med tillhörande tomträtt.

Starwood Capital Group, via ett kontrollerat dotterbolag till Starwood Global Opportunity Fund X (SOF X), behåller den andra byggnaden på fastigheten. SOF X förvärvade fastigheten Färöarna 1 som del av förvärvet av Sveareal och Norska DNB NOR Eiendoms­invest I ASA.

– FOI-byggnaden är idag fullt utvecklad och försäljningen innebär att vi kan fokusera på att utveckla resterande del av fastigheten. Vi är väldigt glada över att ha tecknat avtal med Specialfastigheter som vi ser som en naturlig och långsiktig ägare av FOI-byggnaden, säger Joen Siggelin vid Scius Partners, Starwoods partner i Sverige.

Savills har varit Specialfastigheters rådgivare vid fastighetsaffären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Specialfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.