Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Solna Centrum byter ägare - säljs för 2,8 miljarder

Publicerad: 20 december 2021, 09:34

Foto: Gyrithe Lemche

Unibail-Rodamco-Westfield säljer Solna Centrum till Alecta Fastigheter. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 2,8 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Unibail-Rodamco-WestfieldAlectaSolna Centrum

Solna Centrum har en total uthyrningsbar yta på 79 400 kvadratmeter, fördelat på kontor, handel och bostäder. 

– Försäljningen av Solna Centrum är ytterligare ett steg i Unibail-Rodamco-Westfields strategi att koncentrera portföljen till de större och mer strategiskt viktiga fastigheterna, säger Karl-Magnus Sahlén, Transaktionsansvarig på URW Norden, i bolagets pressmeddelande. 

Alecta Fastigheter är en etablerad aktör inom handelsfastigheter och äger sedan tidigare bland annat Bredden (Upplands Väsby), Värmdö Köpcentrum, Flygfyren Handelsplats (Norrtälje), Asecs (Jönköping), Galleria Vågen och Galleria Krämaren (båda i Örebro) samt Giraffen (Kalmar). Tillträde till Solna Centrum sker i början av februari 2022. 

Läs även: Optimistisk detaljhandel tror på ”kosläppseffekt” 

– Vi är mycket glada över det här förvärvet och vi ser en stor potential i platsens kommande utveckling. Solna Centrum ligger helt i linje med Alecta Fastigheters ambition att investera i hållbar och långsiktig utveckling av platser och miljöer i attraktiva tillväxtstäder, säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter, i ett pressmeddelande. 

Unibail-Rodamco-Westfield äger efter försäljningen tre fastigheter i Sverige, Westfield Mall of Scandinavia i Solna, Täby Centrum och Nacka Forum. 

Nordanö, Linklaters och Svalner har agerat rådgivare åt URW i affären. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.