fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sollentuna drar tillbaka försäljning av flerfamiljshus

Publicerad: 8 december 2022, 11:00

En planerad försäljning av fyra kommunalt ägda bostadsfastigheter i Sollentuna, blir inte av. Bakgrunden är en ny inriktning beslutad av den politiska majoriteten.

Ämnen i artikeln:

SvepetSollentunahemSollentuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastigheterna Ekvatorn 1-4 på Drevkarlsstigen i Edsberg, Sollentuna, blir kvar i kommunens ägo. Foto: Sollentunahem och Fotograf Åke Gunnarsson/VUE AB

Foto: Pressfoto

Det rör sig om fastigheterna Ekvatorn 1-4 på Drevkarlsstigen i Edsberg som består av fyra flerfamiljshus. Fastigheterna är en del av bolaget Sollentunafastigheter 2, ett dotterbolag till Sollentuna Stadshus AB som även äger allmännyttiga Sollentunahem.

Tidigare fanns ett politiskt beslut i kommunen från 2016 om försäljning av 2 000 av Sollentunahems lägenheter. Utförsäljningen delades upp i etapper varav de två första etapperna redan fullbordats.

Läs mer: Branschen backar om extrema hyreshöjningar – varnar för tuffare tider

Planen var att den tredje etappen av försäljningen, där de ovan nämnda fastigheterna i Edsberg ingår, skulle genomföras under hösten 2023. Men nu har den styrande majoriteten i Sollentuna alltså ändrat sig och planerna skjutits på framtiden.

– Jag är glad och tacksam över detta beslut, som är helt i linje med Sollentunahems ståndpunkt och önskan. Det skapar förutsättningar för Sollentunahem att fortsätta bygga den trygghet som vi vill att hyresgästerna ska uppleva i Edsberg, säger Sollentunahems vd Anna Mellström, i en kommentar.

I den förändrade politiska inriktningen ingår även att slopa planerna på nybyggnation av 2 000 lägenheter i Sollentunahems regi.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev