Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Södertälje säljer varuhuset Kringlan

Publicerad: 29 maj 2018, 05:29

Foto: Södertälje kommun.

Kommunfullmäktige i Södertälje beslutade på månaden om försäljning av varuhuset Kringlan. Köpare är Stadsrum Fastigheter, som ska utveckla och förädla fastigheten.


Ämnen i artikeln:

Södertälje

– Kringlan har ett stort värde för Södertäljeborna och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Södertälje centrum. Det känns därför mycket bra att vi har hittat en stabil och långsiktig köpare som tillsammans med Södertälje kommun och andra fastighetsägare vill investera i vår stadskärna, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Försäljningen av varuhuset med tillhörande tomt har genomförts av Telge Fastigheter på uppdrag av Södertälje kommun. Fyra budgivare har lämnat in underlag som har bedömts utifrån köparens ambitioner och förmåga att bidra till Södertälje stadskärnas långsiktiga utveckling.

Till fastigheten hör även kontor, bostäder och det så kallade ”McDonaldshuset” med underliggande parkeringsgarage, där 54 procent av lokalarean omfattar handel och restauranger, 31 procent kontor, vård, service och 15 procent bostäder.

Varuhuset Kringlan innehåller 38 butiker och restauranger och uthyrningsgraden ligger på 95 procent.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Södertälje

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.