Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Söderport i miljardaffär

Publicerad: 28 mars 2014, 06:49

Söderport Fastigheter AB, vilket Sagax äger till lika delar med Hemfosa Fastigheter AB, har avtalat om att förvärva fastigheter för en sammanlagd köpeskilling om 1,8 miljarder kronor. Säljare är bolag inom Volvokoncernen.


Ämnen i artikeln:

GöteborgHemfosa FastigheterSagaxSöderport Fastigheter

Förvärvet avser 12 fastigheter med sammanlagt 300 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 900 000 kvadratmeter mark. Huvuddelen av fastigheterna är belägna i Torslanda cirka 15 minuter från centrala Göteborg och i anslutning till Göteborgs hamn. Fastigheterna utgörs av lokaler för lager, lätt industri och kontor. Resterande fastigheter är belägna i södra och mellersta Sverige och utgörs av serviceverkstäder för lastbilar och bussar.

Sagax har därutöver avtalat om att förvärva fastigheter för 290 miljoner kronor. Förvärvet avser 5 fastigheter i Finland och 2 fastigheter i Danmark. Fastigheterna utgörs av serviceverkstäder för lastbilar och bussar. Fastigheterna omfattar sammanlagt 26 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 156 000 kvadratmeter mark.

Transaktionerna är villkorade av godkännande från Konkurrensverket i Sverige. Tillträden beräknas kunna ske under andra kvartalet 2014.

Sagax kommer att emittera 3 miljoner preferensaktier som en del av transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.