Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Snabb markaffär i Strängnäs – ska ge nytt villaområdet

Publicerad: 24 september 2020, 14:11

Illustration från Lillskärs hemsida.

Foto: Lillskär

Cirka 200 villor, radhus och nya parhus kan bli verklighet i Strängnäs efter en ny markaffär i kommunen.


Ämnen i artikeln:

ColliersSträngnäs

Det är fastighetsutvecklaren Lillskär som köpt cirka 13 hektar mark i ett naturskönt område beläget i Malmby i Strängnäs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare är två privatpersoner. Köpeskillingen har inte kommunicerats men enligt rådgivaren Colliers är säljarna ”nöjda”.

Läs även: Kilenkrysset förvärvar i Strängnäs

Köparen ska nu verka för att få fram en lagakraftvunnen plan som tillåter en blandad bebyggelse med villor, radhus och parhus. Siktet är inställt på cirka 150-200 bostadsenheter och planerad byggstart är beräknad till inom två år.

– Det känns extra roligt att få möjligheten att vara med och utveckla ett helt nytt bostadsområde för villor, par-och radhus i Strängnäs då vi redan är etablerade i Strängnäs och just nu bygger 47 nya bostadsrättslägenheter i Eldsundsviken, säger Tore Berglund, vd på Lillskär, i ett pressmeddelande.

Läs även: Framåt för Logicenters i Rosersberg och Strängnäs

Colliers beskriver affären som mycket snabbt avgjord.

– Affären, med Tobias Magnussen som rådgivare, gjordes på tre veckor. Kul att vi får göra en affär som bidrar till att Strängnäs kan växa och bli hem åt nya barnfamiljer, säger Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, i en kommentar.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ColliersSträngnäs

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.