Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Slussgården förvärvar på Södermalm

Publicerad: 1 september 2016, 07:49

Slussgården förvärvar en fastighet av Brf Söders Hantverkshus för 329 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Slussgården fastigheter

Slussgården förvärvar en fastighet av Brf Söders Hantverkshus för 329 miljoner kronor.

Fastigheten Sandbacken mindre 38 ligger på Renstiernas gata 12, allmänt kallad Hantverkshuset och lokalytan uppgår till cirka 6 900 kvadratmeter. Fastigheten består av kommersiella lokaler och inrymmer huvudsakligen kontorsytor, men även butiksyta och hantverkslokaler. I och med förvärvet blir medlemmarna hyresgäster till Slussgården.

Tillsammans med grannfastigheten Sandbacken mindre 39, som Slussgården förvärvade den 1 juni 2016, pågår ett planärende för att utveckla kvarteret med en tillbyggnad om sex våningar samt en påbyggnad på befintliga fastigheter, totalt cirka 4 000 kvadratmeter

– Slussgården växer igen på Södermalm och i närområdet av Slussen med ytterligare en fastighet. Därmed förstärker vi vår närvaro ytterligare i den del av Södermalm som kommer få en mycket intressant hyresmarknad i och med Slussens omdaning och tunnelbanans utbredning, säger Jari Lalli, vd Slussgården.

Fastighetsbolagen inom Slussgården är helägda dotterbolag till SKL Fastigheter och Service AB.

Redaktionen

Källa: Slussgården

Ämnen i artikeln:

Slussgården fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.