fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SLP och Nivika i logistikaffär värd 421 miljoner

Publicerad: 1 december 2022, 14:02

Fastigheten Stigamo 1:47 i Jönköping ingår i SLP:s förvärv från Nivika. Till höger SLP:s vd Peter Strand.

Foto: Pressfoto

SLP förvärvar fastigheter i Jönköping och Helsingborg av Nivika i en affär som uppges vara värd cirka 428 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelanden från de bägge bolagen.

Ämnen i artikeln:

SvepetSLPNivika Fastigheter

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den 1 december 2022 skrev SLP på köpeavtalet som innebar att bolaget förvärvar sex logistikfastigheter i de attraktiva logistiknaven Jönköping och Helsingborg av Nivika.

Förvärvet finansieras av SLP med säkerställd bankfinansiering och egna medel och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 428 miljoner kronor. Enligt Nivika sker avyttringen i linje med den värderingen.

Läs mer: Last mile-aktören vädjar till branschen: ”Svårt att hitta terminaler nära stan”

Den största av logistikfastigheterna, Stigamo 1:47 med byggår 2018, är belägen i direkt anslutning till SLP:s befintliga fastigheter i området. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på 13 000 kvadratmeter och är uthyrd till trailerleverantören Brenderup Group.

– Dagens transaktion innebär att vi får ett tillskott av sex moderna logistik­anläggningar i viktiga knutpunkter. De ligger dessutom nära våra befintliga fastigheter, vilket gynnar effektiv förvaltning. Vi ser fram emot att välkomna våra nya hyresgäster och tillsammans med dem utveckla fastigheterna, bland annat genom att installera solceller och andra energibesparande åtgärder, säger Peter Strand, vd på SLP, i en kommentar.

Läs mer: Oscars planerade miljardköp från amerikansk logistikjätte inte genomfört

Övriga fem fastigheter ligger i Helsingborgs logistikläge Södra Väla och är uthyrda till flera hyresgäster i olika branscher. Genomsnittlig hyreslängd uppgår till cirka 4,4 år.

Total uthyrningsbar yta för samtliga fastigheter i förvärvet är cirka 32 000 kvadratmeter och årshyran per den 1 januari 2023 uppgår till cirka 29 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev