Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SLP köper stort markområde från Helsingborgs stad

Publicerad: 3 oktober 2019, 13:00

SLP har kommit överens med mark- och exploateringsenheten i Helsingborgs stad om att köpa ett cirka 29 000 kvm stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgSLP

SLP har kommit överens med mark- och exploateringsenheten i Helsingborgs stad om att köpa ett cirka 29 000 kvadratmeter stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten är detaljplanerad för verksamhet och SLP planerar för byggstart senare under 2019.

– Vi är långt komna i planeringen av en ny modern logistikanläggning inom den aktuella fastigheten. Våra dialoger med kommande hyresgäster har kommit långt och vår förhoppning är att inom kort kunna presentera vilka hyresgäster som kommer att etablera sig på detta fantastiska läge i Helsingborg, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

Fastigheten uppges ha ett mycket attraktivt läge i Helsingborg. På tidningen Intelligent Logistiks årliga lista över Sveriges bästa logistiklägen hamnade Helsingborg i år på tredje plats.

SLP har under sitt första verksamhetsår förvärvat ett stort antal lager- och logistikfastigheter.

– Vi har haft en positiv och bra dialog med SLP sedan bolaget bildades och ser nu fram emot deras satsning i Helsingborg, säger Sofie Thorsson som är Exploateringsingenjör på Stadsledningsförvaltningen inom Helsingborgs Stad.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

HelsingborgSLP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.