Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SLP köper logistik om 5.700 kvm i Stenungsund

Publicerad: 23 maj 2022, 14:52

Fastigheten Smederöd 1:10 är fullt uthyrd till Hefa som är en textilgrossist.

Foto: SLP

Bolaget köpte på måndagen ett modernt lager med över 10.000 pallplatser, nära E6:an mellan Göteborg och Oslo, för 63 miljoner kronor av Grindholmen Holding. Betalningen sker delvis genom en nyemission.


Ämnen i artikeln:

SLP

Fastigheten byggdes 2010 och har uthyrningsbar yta om cirka 5.700 kvadratmeter, samt en outnyttjad byggrätt om drygt 4.200 kvadratmeter.

Läs mer: Erik Selins intressebolag köper defensiv handel för 144 miljoner 

– Hyresgästen har en väl etablerad verksamhet i lokalerna och vi ser fram emot att utveckla fastigheten samt att fortsätta växa i Göteborgsområdet, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

Byggnaden Smederöd 1:10 är fullt uthyrd till Textilgrossisten Hefa, som ingår i New Wave-koncernen. Årshyran uppgår till cirka 3,8 miljoner kronor. 

Läs mer: SLP ökade förvaltningsvinsten med 70 procent jan–mars 

Betalningen på 63 miljoner kronor sker genom en kombination av kontanter och aktier. 20 miljoner betalas genom nyemission av 697.483 SLP B-aktier för cirka 28,7 kronor styck. Kursen motsvarar den senaste veckans genomsnittliga stängningskurs. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SLP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.