Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SLP köper i Södertälje - uppför ny logistikbyggnad

Publicerad: 29 april 2022, 13:52

Foto: Jesper Arvidsson

SLP har förvärvat fastigheten Tveta-Valsta i Södertälje kommun, söder om Stockholm, och inleder samtidigt byggnation av en ny logistikbyggnad.

Ämnen i artikeln:

SLP

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Logistikbyggnaden kommer omfatta cirka 6500 kvadratmeter och inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2023. Ny hyresgäst blir Alfa Quality Moving AB som hyr hela logistikfastigheten fram till 31 januar 2035. Fastigheten möjliggör för ytterligare bebyggelse om cirka 5000 kvadratmeter. 

– Med färdigt bygglov och upphandlad totalentreprenad har vi möjlighet att snabbt färdigställa en ny logistikfastighet i ett bra läge väster om Södertälje centrum och närhet till E20 och E4. Vi bygger till en hyresgäst i Alfa Quality Moving AB som vi har samarbetet med tidigare och som också är hyresgäst i Jönköping. Vi har även god erfarenhet av säljaren genom två tidigare transaktioner, kommenterar Peter Strand, vd på SLP, i ett pressmeddelande. 

Totalt fastighetsvärde, inklusive totalentreprenad uppgår till cirka 140 miljoner kronor. Säljare är Ätteläggen Invest AB. 

– Vi är mycket glada över att SLP väljer att köpa fastigheten och slutföra bygg­projektet, säger Håkan Sundberg, styrelseordförande i Ätteläggen Invest AB, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev