Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Slättö säljer i Nykvarn

Publicerad: 2 april 2019, 12:01

Slättö har inom fonden Slätto IV avyttrat en del av fondens projektfastighet i Nykvarn. Köpare är Amasten och affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 430 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterNykvarnSlättö

Slättö har inom fonden Slätto IV avyttrat en del av fondens projektfastighet i Nykvarn. Köpare är Amasten och affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 430 miljoner kronor. I samband med transaktionen tecknar Slättö även ett totalentreprenadkontrakt till fast pris för projektet.

– Nu bygger vi lägenheter för unga människor i stor-Stockholm, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten fastighets AB.

Projektet rymmer 165 lägenheter med markplan bestående av bland annat en livsmedelsbutik. Vid färdigställande kommer fastigheten omfatta 11 286 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Det årliga hyresvärdet uppgår till 23 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Amasten nu växla upp både takt och ambition inom projektutvecklingen i Nykvarns centrum, säger Erik Dansbo, CIO på Slättö.

Amasten tillträder fastigheten efter erhållet bygglov.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.