Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Slättö expanderar till Finland - köper logistik

Publicerad: 14 december 2021, 15:45

Foto: Slättö

Slättö tar sitt första kliv in på finska marknaden genom ett köp av en logistikfastighet med outnyttjade byggrätter i Helsingfors.


Ämnen i artikeln:

Slättö

Slättö och bolagets logistikplattform Evolv etablerar närvaro i Finland genom att förvärva en fastighet i Helsingfors. Den förvärvade fastigheten Tammiston Kauppatie 11 är en hybridfastighet med lokaler anpassade för både logistik/lager och för showroom/handel, vilket gör fastigheten lämpad för omni-channel verksamheter. 

Den totala uthyrningsbara ytan landar på närmare 20 000 kvadratmeter och dessutom tillkommer över 4000 kvadratmeter outnyttjade byggrätter. Planen är i nuläget att utveckla nya lokaler för last mile-logistik på området. De nuvarande hyresgästerna utgörs av Warasto Finland, Stadium Outlet, Lager 157 och Hobby Hall. 

Läs även: Slättö Sveaviken gör sin första affär

– Den här transaktionen är en viktig milstolpe för Slättö och vår fortsatta tillväxtstrategi. Vi tar oss an den här möjligheten med stor entusiasm och vi ser fram emot att fortsätta driva tillväxt utanför Sveriges gränser. Vi kommer snart ha ett team av medarbetare på plats i Finland och innan utgången av 2022 förväntar jag mig att vi har förvärvat tillgångar till ett värde av minst 2 miljarder kronor, säger Johan Karlsson, grundare och vd på Slättö, i bolagets pressmeddelande.

Nordanö har agerat rådgivare åt säljare i transaktionen.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Slättö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.