Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Slättö bildar joint venture inom bostäder - affär på nio miljarder

Publicerad: 24 augusti 2021, 08:44

Foto: Getty Images

Slättö bildar ett joint venture tillsammans med bostadsbyggaren Sibs, för att utveckla drygt 4 000 nya lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Slättö

Det nya bolaget ägs till hälften vardera, och kommer inledningsvis att förvärva och utveckla Sibs befintliga projektportfölj för nio miljarder kronor. 

– Vi är nu redo att skala upp vår produktion och med bygget av vår andra fabrik kommer vår kapacitet över tid att nå cirka 4 500 lägenheter per år. Tillsammans med Slättö är vi starkare och kan accelerera vår tillväxt inom cirkulärt byggande. Samarbetet har hittills varit mycket givande för båda parter och vi är väldigt optimistiska över att förverkliga vår fulla potential tillsammans, säger Erik Thomaeus, grundare och vd för Sibs i ett pressmeddelande. 

Läs även: Pangea: Transaktionsåret 2021 har börjat starkt 

Byggstart kommer att ske löpande med start hösten 2021 där 2 000 lägenheter förväntas stå färdiga före utgången av 2023. Projekten ligger främst i Stockholm och övriga delar av Mälardalen. 

– För Slättö är denna affär ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår position inom hållbara bostäder och samarbetet ger möjlighet att växa vår närvaro på den nordiska marknaden, säger Johan Karlsson, grundare och vd för Slättö.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Slättö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News