måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Slättö bildar joint venture inom bostäder - affär på nio miljarder

Publicerad: 24 augusti 2021, 08:44

Foto: Getty Images

Slättö bildar ett joint venture tillsammans med bostadsbyggaren Sibs, för att utveckla drygt 4 000 nya lägenheter.

Ämnen i artikeln:

Slättö

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det nya bolaget ägs till hälften vardera, och kommer inledningsvis att förvärva och utveckla Sibs befintliga projektportfölj för nio miljarder kronor. 

– Vi är nu redo att skala upp vår produktion och med bygget av vår andra fabrik kommer vår kapacitet över tid att nå cirka 4 500 lägenheter per år. Tillsammans med Slättö är vi starkare och kan accelerera vår tillväxt inom cirkulärt byggande. Samarbetet har hittills varit mycket givande för båda parter och vi är väldigt optimistiska över att förverkliga vår fulla potential tillsammans, säger Erik Thomaeus, grundare och vd för Sibs i ett pressmeddelande. 

Läs även: Pangea: Transaktionsåret 2021 har börjat starkt 

Byggstart kommer att ske löpande med start hösten 2021 där 2 000 lägenheter förväntas stå färdiga före utgången av 2023. Projekten ligger främst i Stockholm och övriga delar av Mälardalen. 

– För Slättö är denna affär ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår position inom hållbara bostäder och samarbetet ger möjlighet att växa vår närvaro på den nordiska marknaden, säger Johan Karlsson, grundare och vd för Slättö.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev