lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skövdebostäder säljer ombildad fastighet för 85 miljoner kronor

Publicerad: 1 februari 2023, 12:46

Bernt Mårtensson (M), styrelseordförande Skövdebostäder. Till höger fastigheten Armborstet 1 i Skövde.

Skövdebostäder har avyttrat en fastighet till en bostadsrättsförening. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkövdebostäderBostadsrätterSkövde

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var i början av förra året som allmännyttiga Skövdebostäder gick ut med en förfrågan till hyresgästerna i områdena Armborstet och Vadden om att ombilda till bostadsrätter.

Intresset från de boende i det förstnämnda området visade sig vara starkast med 92 procent positiva röster och en ombildningsprocess inleddes. Nu meddelar Skövdebostäder att bolaget skrivit kontrakt om att avyttra fastigheten Armborstet 1 med 36 lägenheter i form av radhus och fyrfamiljshus till den nybildade bostadsrättsföreningen för 85 miljoner kronor.

Läs också: Experten: Därför kan det bli vanligare att allmännyttan bygger bostadsrätter

– Jag är väldigt nöjd över att affären går i lås på ett bra sätt och att vi därmed kan bidra till en ökad blandning av upplåtelseformer på Billingsluttningen, säger Bernt Mårtensson (M), styrelseordförande i Skövdebostäder, i en kommentar.

I pressmeddelandet skriver Skövdebostäder att det för närvarande inte finns några fler planer på ombildning av bolagets fastigheter.

– Det finns inte några pågående diskussioner gällande ytterligare försäljning av fastigheter för ombildning till bostadsrätter. Vårt ägardirektiv är oförändrat vilket innebär att vi kommer att ha en fortsatt positiv inställning till ombildning i syfte att bredda utbudet av upplåtelseformer i Skövde kommun, avslutar Bernt Mårtensson.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev