torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skeppsviken förvärvar industrifastighet nära Ikea Kållered

Publicerad: 21 augusti 2023, 07:37

Skeppsviken har förvärvat en industrifastighet i Kållered utanför Göteborg.

Foto: Skeppsviken

Skeppsviken Bygg och Fastighet har förvärvat en industrifastighet i Kållered utanför Göteborg av en värmländsk bolagsgrupp.

Ämnen i artikeln:

SvepetMölndal

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det framgår av ett pressmeddelande.

Den aktuella fastigheten är belägen i Torrekulla industriområde mellan Kållereds centrum och Ikea kållered och omfattar cirka 13 000 kvadratmeter varav 47 000 kvadratmeter utgörs av lokalyta. Därutöver innehåller fastigheten en outnyttjad byggrätt att exploatera.

Säljare är den värmländska bolagsgruppen O.F Ahlmark & co Eftr AB. Werks var Skeppsvikens rådgivare i samband med affären. Någon köpeskilling anges inte i pressmeddelandet. Lokalytorna är vakanta men Skeppsviken uppger att dialoger pågår med spekulanter som letar efter etableringsmöjligheter i området.

Läs också: Ny prognos: Svag avkastning på svenska fastigheter

De förvärvade byggnaderna uppges vara i varierat skick med en huvudbyggnad uppförd 2005 och resterande delar uppförda under slutet av 60-talet. Skeppsviken avser modernisera och anpassa de befintliga byggnaderna i samråd med potentiella hyresgäster.

– Förvärvet utgör ett perfekt komplement till våra bostadsprojekt och ger oss tillgång till så gott som omgående projektvolym i tider då just bostadsmarknaden är lite avvaktande, säger Jonas Skingley, vd och koncernchef Skeppsviken, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev