Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skanska säljer vårdboende

Publicerad: 23 oktober 2017, 05:33

Vårdboendet i Angered. Illustration: Skanska

Skanska har sålt ett vårdboende i Angered, Göteborg, under uppförande för cirka 240 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizons vårdfastighetsfond och hyresgäst blir Ambea.


Ämnen i artikeln:

Northern HorizonGöteborgSkanska

– Vi är mycket glada över att genomföra ännu en affär med Skanska och att etablera oss i Göteborg. Denna fastighet passar väl in i vår strategi att förvärva äldreboenden av högsta kvalitet på tillväxtorter i Sverige, säger Christopher af Trampe, Sverigechef på Northern Horizon, i ett pressmeddelande.

Avsikten är att byggnaden ska certifieras med miljöcertifieringssystemet LEED Gold, Leadership in Energy & Environmental Design, har fokus på energiförbrukning och hållbara materialval.

– Efter flera års hårt arbete från oss, staden och våra samarbetspartners är vi nu glada och stolta över att vara igång med byggandet av ett nytt äldreboende i Angered och därmed kunna bidra till utvecklingen av det nya bostadsområdet vid Angered centrum, säger Henna Alexandersson, projektutvecklare, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Byggnadsarbetena har påbörjats och tillträde sker i samband med färdigställande, våren 2019. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det fjärde kvartalet 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.