lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skanska säljer till SPP Fastigheter

Publicerad: 2 oktober 2012, 05:47

Skanska har tecknat avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Fålhagen 70:1 och garagefastigheten Fålhagen 70:2 i Uppsala. köpeskillingen beräknats utifrån ett sammanlagt fastighetsvärde om 537 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

LeimdörferSkanskaSPP Fastigheter

Transaktionen bokförs i det fjärde kvartalet 2012 och tillträde sker i december 2012 för kontorsfastigheten respektive andra kvartalet 2015 för garagefastigheten.

Kontorsfastigheten omfattar totalt 16 600 kvadratmeter uthyrningsbar area, kontor och butiker, och de största hyresgästerna är Uppsala Kommun, Coop Sverige, Ernst & Young, Btwentyfour och Länsförsäkringar. Garagefastigheten kommer att innehålla 155 bilplatser. Bägge fastigheterna är fullt uthyrda.

Skanska garanterar byggnadens energiprestanda genom att tillämpa branschens gemensamt framtagna avtalsform för att säkerställa energiprestanda i byggnader, Energiavtal 12, som utarbetats av Sveby. Det innebär att Skanska under tre år ansvarar för energiuppföljning och ledning samt garanterar att projekterad energiprestanda uppnås.

Leimdörfer har varit Skanskas rådgivare i affären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev