tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skanska säljer Sthlm 03 till Aberdeen

Publicerad: 30 juni 2017, 04:51

Bild: Skanska.

Skanska säljer kontorsfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad, Stockholm, till Aberdeen för 440 miljoner kronor. Fastigheten är precis färdigställd.

Ämnen i artikeln:

Hammarby sjöstadAberdeen Standard InvestmentsSkanskaStockholm

Skanska säljer kontorsfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad, Stockholm till Aberdeen för 440 miljoner kronor. Fastigheten är precis färdigställd.

– Sthlm 03 har just färdigställts och hyresgästerna håller på att flytta in. Efter ett snabbt och smidigt uthyrningsarbete är vi nu glada att kunna sälja fastigheten till en välkänd och etablerad investerare som Aberdeen, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Sthlm 03 utgör en del av den första etappen av Skanskas kontorssatsning i stadsdelen, Sthlm New Creative Business Spaces. Totalt består projektet av sju byggnader som totalt kommer att omfatta 100 000 kvadratmeter och drygt 6 000 arbetsplatser.

Huset omfattar 6 500 kvadratmeter och är fullt uthyrd till bland andra Lantmäteriet, Erik Olsson Fastighetsförmedling och Ploystar.

– Sthlm 03 passar väl in i Aberdeens strategi att köpa fastigheter som förväntas ge ett stabilt kassaflöde över lång tid med fokus på hållbarhet ut ett ekonomiskt så väl som miljömässigt perspektiv. Utvecklingen av den östra delen av Hammarby Sjöstad ligger inom Stockholms Stads vision om Söderstaden med ambitionen att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman Hammarby sjöstad, Globenområdet, Slakthusområdet och Södermalm med bland annat en ny tunnelbanestation i anslutning till fastigheten. Vi ser en stor potential i detta område och hoppas kunna bidra till Stadens vision, säger Magnus Kenning, Transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev