måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skanska säljer prestige-kontor i Polen till Eastnine för 1,3 miljarder

Publicerad: 6 maj 2022, 11:09

Fastigheten som Eastnine köper är den tredje och största i projektet Nowy Rynek, som utvecklas av Skanska i polska Poznan. Foto: Skanska

Skanska säljer kontorsbyggnaden Nowy Rynek D i Poznan, Polen, till Eastnine för 121 miljoner euro – motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkanskaEastnine

R


Nowy Rynek D, som omfattar totalt 39.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och 261 parkeringsplatser i underjordiskt garage, färdigställdes av Skanska under fjolåret. 

Fastigheten är till 96,5 procent uthyrd – hyra för återstående ytor garanteras, enligt Eastnine, av Skanska 

Nowy Rynek D inrymmer huvudkontor för ankarhyresgästen Allegro, ett av Europas ledande e-handelsbolag. Bolaget hyr drygt 26.000 kvadratmeter. 

Allegro driver Polens största e-handelsplattform, vilken också är den största globalt med europeiskt ursprung. 

Bland övriga hyresgäster finns danska Rockwool och tyska Arvato. 

Genomsnittlig återstående hyresavtalstid till förfall uppgår till 6,7 år. Fastigheten väntas erhålla hållbarhetscertifieringarna LEED Platinum samt WELL Silver under 2022.

Fastigheten har tillträtts av Eastnine. 

Läs även: Så blev Skanska ett av världens största byggbolag

– Det känns spännande att förvärva en sådan prestigefastighet belägen i en av Polens större regionstäder. Vi gör entré på en ny marknad med stora möjligheter, kommenterar Eastnines vd Kestutis Sasnauskas.

Fastigheten ligger i centrala Poznan, nära både centralstationen och gamla stan. Det är den tredje och största fastigheten i projektet Nowy Rynek, som utvecklas av Skanska. 

De två tidigare fastigheterna har förvärvats av Franklin Templeton respektive Corum asset management. 

Ytterligare en fastighet är under konstruktion av Skanska i området. 

När hela projektet är färdigställt kommer det erbjuda en total uthyrningsbar yta om cirka 100.000 kvadratmeter i fem byggnader. 

Poznan är femte största stad i Polen, belägen emellan Warszawa och Berlin. Staden har nära en miljon invånare i storstadsområdet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev