fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skanska säljer PARK49 till Balder

Publicerad: 24 juni 2015, 04:45

PARK49.

Skanska säljer kontorsfastigheten PARK49 till Balder för 418 miljoner kronor. Balder kommer även att flytta sitt Göteborgskontor till fastigheten.

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterErnst & YoungEYSkanskaVästsvenska HandelskammarenGöteborg

Skanska säljer kontorsfastigheten PARK49 till Balder för 418 miljoner kronor.

– Läget, hyresgästerna och den klimatsmarta profilbyggnaden som Skanska uppför gör att PARK49 blir ett mycket intressant investeringsobjekt, samtidigt som det blir en framtida plats för Balder att utvecklas vidare i, säger Erik Selin, VD på Balder.

Balder kommer även att flytta sitt Göteborgskontor till fastighetens plan två, tre och tio, cirka 1 900 kvadratmeter. Sedan tidigare finns även hyresavtal med bland annat Västsvenska Handelskammaren, EY och arkitektbyrån Design.

– Vi ser väldigt positivt på försäljningen av PARK49 till Fastighets AB Balder. Vi är stolta över det här profilprojektet med dess spännande arkitektur och mix av hyresgäster. Att ha möjligheten att utveckla ett kontorshus i detta centrala läge i Göteborg är unikt i dag. Vi är övertygade om att både husets hyresgäster och nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra i sina nya lokaler, säger JonasKarlsson, Transaktionschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska och Balder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev