Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skanska säljer i Arlandastad

Publicerad: 11 juni 2018, 05:47

Bild: Riksbanken

Skanska säljer en logistikanläggning som ska byggas i Arlandastad, Sigtuna. Priset landar på runt 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters.

Ämnen i artikeln:

ArlandastadLogicentersSkanska

Skanska säljer en logistikanläggning som ska byggas i Arlandastad, i Sigtuna kommun. Priset landar på runt 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters.

Anläggningen ska omfatta 24600 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under våren 2019. Hyresavtal har redan tecknats med Aditro Logistics som tillträder när fastigheten står färdig.

– Arlanda är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket är anledningen till vårt markinnehav där. Vi ser väldigt positivt på försäljningen till Logicenters och att vi nu startar utvecklingen och byggnationen på en av våra tre byggrätter i området, säger Henrik Ahnström, ansvarig Marknad och Logistik på Skanska Fastigheter Göteborg.

– Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef på Logicenters.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev