Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skanska och Areim bildar gemensamt bolag

Publicerad: 9 december 2013, 12:20

Skanska och Areim bildar ett joint venture-bolag för att utveckla bostäder i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Joint venture-bolaget förvärvar cirka 700 byggrätter av Skanska för ett marknadsvärde på cirka 750 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

AreimSkanska

Areim Fond II går in som ägare av bostadsprojekt i Hammarby Sjöstad, ett samarbete mellan Areim och Skanska. Bolaget, under namnändring till Sjöstadsbo AB, ägs till 50 procent var av Skanska och Areim. Syftet med bolaget är att utveckla god boendekvalitet med mycket bra miljöprestanda och initialt bygga cirka 700 lägenheter. Ambitionen är att Areim tillför ytterligare 300 byggrätter som joint venture-bolaget utvecklar. Parterna har tidigare utvecklat Kv Välbehaget vid Västermalmsstrand.

-Hammarby Sjöstad är ett mycket expansivt område i Stockholm med stark miljöprofilering. Vårt mål är att bygga attraktiva, moderna bostäder som på ett naturligt sätt länkar ihop Stockholm City och Hammarby sjöstad. Vårt och Skanskas gemensamma projekt, Västermalms Strand är ett bra referensprojekt både vad gäller utformning och affärsmodell, säger Therese Rattik, vd på Areim, i ett pressmeddelande.

Markarbeten har påbörjats och säljstart för de första lägenheterna planeras till januari 2014. Skanska kommer att vara totalentreprenör för Sjöstadsbo ABs projekt. Skanska Sverige kommer att utföra arbetet etappvis åren 2014–2021 och det totala entreprenadvärdet beräknas till två miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska, Areim

Ämnen i artikeln:

AreimSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.