Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skanska miljardsäljer i Skåne

Publicerad: 27 augusti 2020, 08:38

Foto: Mostphotos

Skanska har sålt en projektportfölj med drygt 600 lägenheter till KPA Pension. Affären uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SkanskaKPA Pension

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Portföljen består av totalt fem hyresbostadsprojekt i Skåne, som för närvarande är under utveckling av Skanska. Projekten är belägna i Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm. 

Över hälften av bostäderna, totalt 358 lägenheter samt lokaler och parkeringsgarage, uppförs nära Ideon i Lund. Byggstart för väntas ske vid årsskiftet med inflyttning planerat från 2022. Projektet väntas vara fullt utbyggt vid årsskiftet 2023/2024. 

I Malmö byggs 65 nya hyresbostäder i Västra hamnen. Projektet är byggstartat och inflyttning sker under andra kvartalet 2021. 

Projektet i södra Helsingborg omfattar 51 hyresbostäder och ligger intill äldreboende som tidigare sålts till KPA Pension. I norra Ängelholm uppförs 32 lägenheter som komplement till andra projekt Skanska utvecklat och i södra Ängelholm byggs totalt 110 lägenheter. Byggstart beräknas ske under hösten 2020 med färdigställande planerat till 2022. 

Tillträde sker successivt i samband med att projekten färdigställs. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev