Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Skanska köper i Solna för 300 miljoner

Publicerad: 18 April 2016, 04:14

Kvarteret Tygeln 1.

Foto: Skanska.

Skanska har köpt kvarteret Tygeln 1 i Solna för 300 miljoner kronor. Säljare är Bavaria som hyr fastigheten till fullo.


Ämnen i artikeln:

SkanskaSolna

Skanska har köpt kvarteret Tygeln 1 i Solna för 300 miljoner kronor. Säljare är Bavaria som hyr fastigheten till fullo. Samtidigt ingår man ett avtal med Bavaria om uthyrning av 4 500 kvadratmeter i kvarteret Tygeln 2, som i projektfasen även kallas Solna United. Inflytt i Solna United är planerad till andra halvåret 2019.

Bavaria, som importerar bilar av märkena BNW och Mini, kommer att ha sitt showroom i Solna United och verkstaden kommer att flyttas från Tygeln 1 till nya lägen i Stockholmsområdet, enligt ett pressmeddelande från Skanska.

– I och med förvärvet av Tygeln 1 fortsätter vi att bidra till den positiva utvecklingen vid Solna station. Fastigheten blir också ett bra komplement till Solna United och en naturlig förstärkning av vårt engagemang i området, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

SkanskaSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.