Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skanska i stor bytesaffär med Alecta

Publicerad: 2 september 2014, 04:41

Skanska säljer genom bolagsaffär resterande del av kontorsprojektet Entré Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm till Alecta för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,7 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

AlectaSkanska

Transaktionen bokförs resultatmässigt tredje kvartalet 2014 och tillträde skedde den 1 september 2014. I samband med försäljningen köper Skanska också tomträtten till kv Snäckan 8 av Alecta för cirka 650 miljoner kronor.

Fastigheten Entré Lindhagen förvärvades 2008 och en ny detaljplan för både kontor och bostäder arbetades fram. Kontorsprojektet Entré Lindhagen är uppdelat i två kontorsfastigheter och färdigställdes i början av året. Den ena fastigheten, vars yta omfattar huvuddelen av Skanskas nya huvudkontor såldes till Invesco Real Estate i våras. Den andra fastigheten som nu säljs har en uthyrningsbar yta om cirka 37 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Nordea, Skanska och Ballbreaker.

Tomträtten, Snäckan 8, som Skanska förvärvar av Alecta ligger vid Tegelbacken intill Sheraton Stockholm Hotell och inrymmer idag cirka 17 000 kvadratmeter kontor som är uthyrda till KPMG.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

AlectaSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.