söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skanska i avtal med Chalmersfastigheter

Publicerad: 17 april 2013, 13:58

Skanska har slutit ett samarbetsavtal med Chalmersfastigheter AB med syfte att uppföra två nya byggnader på Chalmers Campus Johanneberg.

Ämnen i artikeln:

ChalmersfastigheterSkanska

Avtalet innebär planering och fastställande av ramar för byggprojektet med avsikt att skapa grund för ett tilläggsavtal för själva byggentreprenaden. Sammantaget är ordervärdet cirka 180 miljoner kronor.

Byggnaderna ska utgöra en naturlig övergång mellan Chalmersområdet och Mossen och kommer att innehålla arbets- och mötesplatser för såväl näringsliv och samhälle som forskning och utbildning. Byggnaderna, som ritats av arkitektbyrån White, får en tydlig profil med en total yta på 10 500 kvadratmeter, fördelat på källarplan samt fem våningar ovan jord.

Stort vikt läggs vid att byggnaderna ska ligga i framkant vad gäller teknisk hållbarhet. Avsikten är att söka certifiering enligt ”Miljöbyggnad, nivå Guld”.

Förberedelserna för bygget inleds omgående och avsikten är att kunna sätta spaden i jorden framåt slutet av sommaren i år. Byggnaderna beräknas stå färdiga i slutet av 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev