torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Skånsk miljardaffär för Brinova

Publicerad: 22 november 2016, 07:30

Per Johansson, vd för Brinova. Foto: Tribona.

Brinova förvärvar sju fastigheter i skånska Eslöv, Kävlinge och Vellinge. Totalt säljs fastigheterna till ett underliggande fastighetsvärde om 960 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterEslövSkåne

I samband med affären har styrelsen beslutat att genomföra en nyemission med företrädesemission av B-aktier om cirka 210 miljoner kronor. Bolaget genomför dessutom en nyemission utan företrädesrätt om cirka 48 miljoner kronor.

– Vi är mycket positiva till att så snart efter noteringen på Nasdaq First North Premier kunna genomföra dessa förvärv som är en del i tillväxten mot vårt mål om fyra miljarder i fastighetsvärde 2018. Den ökade geografiska spridning som förvärven medför passar väl med vår strategi att etablera bolaget som en betydande aktör på den sydsvenska fastighetsmarknaden, säger Per Johansson, vd för Brinova.

Brinovas tre största aktieägare, Backahill, Balder och ER-HO Förvaltning, vilka tillsammans representerar 93,4 procent av rösterna och 71,9 procent av aktiekapitalet, har förbundit sig att teckna sina pro rata-andelar i företrädesemissionen, motsvarande totalt cirka 151 miljoner kronor.

Genom förvärven ökar Brinovas fastighetsvärde från 1,8 miljarder till 2,8 miljarder kronor.

Den största delen av affären är beståndet i Eslöv som består av fem fastigheter med 455 bostäder samt samhällsfastigheter om 10 713 kvadratmeter för vård och förskola. Beståndet köps för 685 miljoner kronor.

I Vellinge och Kävlinge köps två fastigheter om totalt knappt 7 000 kvadratmeter, både med inriktning på vård.

Här kan du lyssna på Fastighetsnytt podcast där Per Johansson berättar mer om bolaget.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev