Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Skandia Fastigheter investerar i Finland

Publicerad: 11 juli 2017, 05:15

Kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors.

Foto: Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter startar verksamhet i Finland och köper kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Gräsviken, Helsingfors. Säljare är det tyska bolaget Triuva.


Ämnen i artikeln:

TriuvaFinlandHelsingforsSkandia Fastigheter

Skandia Fastigheter startar verksamhet i Finland och köper kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Gräsviken, Helsingfors. Säljare är det tyska bolaget Triuva. Planen är att växa ytterligare i grannlandet inom bolagets samtliga segment: kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Urbaniseringstrenden i Finland liknar Sveriges och därför fokuserar bolaget på förvärv inom Helsingforsområdet, inklusive Esbo och Vanda.

– Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, vilket på lång sikt förväntas ge god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden, säger Anders Kupsu, vd på Skandia Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Den förvärvade fastigheten uppfördes 2007 och har en uthyrbar area om 14 433 kvadratmeter, uthyrda till elva hyresgäster. Till en början kommer förvaltningen skötas av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.