Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Ska sälja 23 förskolor: ”Väldigt attraktiva”

Publicerad: 5 juli 2019, 09:07

En av de 23 förskolor som Sisab i Stockholm vill sälja.

Foto: Stockholms stad

Skolfastighetsbolaget Sisab ska sälja 23 förskolefastigheter i Stockholm. Svefa som anlitats för att sköta affären bedömer det underliggande fastighetsvärdet till över 300 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SISABSvefa

Svefa ska hjälpa det kommunala skolfastighetsbolaget Sisab att sälja 23 förskolefastigheter i Stockholm. “Teaser gick ut veckan efter midsommar”, säger Niklas Tranäng på Svefa till Fastighetsnytt.

Sisab har i uppdrag att avyttra fastigheter som inte bedöms som strategiska eller nödvändiga för bolagets verksamhet, som en del i arbetet att skapa långsiktig finansiell hållbarhet.

Nyligen fattade bolaget beslut om att avyttra 23 fastigheter upplåtna med tomträtt i olika delar av Stockholm och tar nu hjälp av fastighetsrådgivaren Svefa för att ro affären i hamn.

Fastigheterna ligger mellan Farsta i söder och Kista i norr och har redan väckt stort intresse från investerarhåll, uppger Niklas Tranäng, affärschef inom transaktion på Svefa, för Fastighetsnytt.

– Teaser gick ut veckan efter midsommar och vi kommer att gå ut tidigt i augusti med prospekt för att ta emot indikativa bud i början av september. De här objekten är väldigt attraktiva, främst bland bolag med fokus på samhällsfastigheter men även bolag som historiskt inte haft samma tydliga fokus på just samhällsfastigheter, säger Niklas Tranäng.

Svefa bedömmer det underliggande fastighetsvärdet till över 300 miljoner kronor.

LISTA/Här ligger fastigheterna i Stockholm

Färjestadsvägen 5

Johan Skyttesv. 325-327

Vantörsvägen 225

Långsjövägen 12

Frislandsvägen 1

Dybäcksvägen 84

Frislandsvägen 3

Lodbroksvägen 2

Vultejusvägen 59

Möjbrovägen 8

Randersgatan 123

Järneksvägen 31-35

Långbrovägen 55

Blomodlarvägen 10

Drivhusvägen 24

Berghamnsvägen 66

Svampvägen 166A

Trolle-Bondes gata 13

Jyllandsgatan 135

Färnebogatan 79

Petrejusvägen 23

Färnebogatan 51

Tegnebyvägen 30-32

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

SISABSvefa

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.