Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SHH köper i Huddinge - gör om till skola

Publicerad: 13 mars 2020, 14:56

SHH köper Spendrups Bryggeris huvudkontor i Huddinge.

Foto: SHH Samhällsfastigheter

SHH Samhällsfastigheter har förvärvat en fastighet i Huddinge, i södra Stockholm, av Spendrups Bryggeri. Investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Det meddelar SHH i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SHH SamhällsfastigheterHuddinge

Förvärvet avser en kontorsbyggnad som ska byggas om till grundskola för Internationella Engelska Skolan. Den nya skolan kommer ha plats för totalt 600 elever från förskola till årskurs 9. Hyresavtalet för skolan är tecknat på 20 år.

Fastigheten ligger på Vårby Udde, där kommunen planerar för utbyggnad av 2000 nya bostäder. 

 – I och med försäljningen säkerställs att den nya stadsdelen får en bra grundskola med såväl en långsiktig ägare som hyresgäst, säger Fredrik Spendrup, vd på Spendrups Bryggeri, i pressmeddelandet. 

Fastigheten inrymmer i nuläget Spendrups Bryggeris huvudkontor. Förvärvet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft. SHH kommer delta i planarbetet av skolan. 

– Det känns roligt att få bidra till en hållbar stadsutveckling i och med denna investering. Vi anpassar en befintlig byggnad samt erbjuder lokaler till en hyresgäst som säkerställer att barn och ungdomar får en bra skola, säger Fredrik Alvarsson, vd på SHH Samhällsfastigheter, i en kommentar.

Cushman & Wakefield har varit säljarens rådgivare i affären. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.