Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SFF utser Danske till återförsäljare

Publicerad: 18 april 2017, 07:13

Foto: Dreamstime.

Svensk Fastighetsfinansiering, SFF, har utsett Danske Bank till återförsäljare av obligationer i bolagets säkerställda MTN-program.


Ämnen i artikeln:

SFF Svensk fastighetsfinansiering

Svensk Fastighetsfinansiering, SFF, har utsett Danske Bank till återförsäljare av obligationer i bolagets säkerställda MTN-program. SFF som emitterar obligationer för sina ägares räkning, ägarna är Fabege, Wihlborgs, Platzer, Diös och Catena, och lånar sedan emissionslikviden vidare till ägarna, har utestående obligationer för 7 594 miljoner kronor men kan under sitt program emittera totalt 12 miljarder.

Befintliga återförsäljare, eller dealers som det heter i SFF:s pressmeddelande, är SEB, Swedbank och Nordea. Det är endast via dessa, och nu Danske Bank, som SFF kan emittera obligationer.

I en kommentar skriver SFF:s vd Claes Helgstrand att det gagnar både bolaget och dess investerare att utöka återförsäljargruppen med en ny bank.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.