Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Serneke köper 100 hektar av Platzer

Publicerad: 9 maj 2017, 11:34

Ola Serneke.

Foto: Serneke.

Serneke har tecknat avtal med Platzer om att köpa deras fastighet omfattande 100 hektar vid Säve Depå, i anslutning till den mark Serneke redan äger i området. Fastigheten förvärvas för 100 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SernekeFastighetsmarknaden i Västsverige

Det aktuella markområdet på Säve, som omfattar omkring en miljon kvadratmeter, ligger i direkt anslutning till den fastighet som Serneke köpte i maj 2016. Sernekes totala sammanhängande markinnehav kommer vid en genomförd affär med Platzer omfatta omkring tre miljoner kvadratmeter utvecklingsbar mark.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för fastigheten på Säve. Med tillgång till mer mark skapar vi ännu bättre förutsättningar för att utveckla verksamheter som kommer staden och regionen till gagn, säger Krister Johansson, vd för Serneke Fastighet.

– Området kring Säve flygplats och Säve Depå kommer att utvecklas bäst med en och samma ägare. Genom en försäljning av Säve Depå till Serneke Fastighet får området en stark ägare och vi på Platzer kan fullt ut fokusera på att utveckla våra logistikfastigheter i Arendal och Torslanda, säger P-G Persson, VD på Platzer Fastigheter.

Fastigheten förvärvas via ett bolagsförvärv av AB Platzer Åseby 7:2.

Efter att en avsiktsförhandling nu tecknats, är målet att slutförhandla affären under maj månad. Måldatum för tillträde är senast 1 september 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.