Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Selin startar fastighetsbolag med stor fjällstiftelse – satsar 1,5 miljard

Publicerad: 20 maj 2022, 14:44

Andreas Starenhed, vd på Stiftelsen Idre Fjäll, och Erik Selin startar Idre Fastighetsutveckling.

Foto: Erik Kilström/Balder

Idre Fjäll tar nästa steg för att förverkliga sin vision Idre Fjäll 2037. Stiftelsen startar tillsammans med Erik Sellin ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag – där första satsningen omfattar fastighetsinvesteringar för cirka 1,5 miljarder.


Ämnen i artikeln:

Erik Selin

I en första etapp avser bolaget, Idre Fastighetsutveckling AB, att gemensamt bygga 600 bostadsrättslägenheter – en investering om cirka 1,5 miljarder kronor. 

Bolaget arbetar parallellt med planer att bygga ett nytt hotell, kommersiella lokaler och faciliteter för ytterligare 500 miljoner kronor inom de kommande åren. 

Läs även: Söderstadion och Råsunda – så gick det sen: ”En komplex situation”

– Detta samarbete skapar möjligheter för Idre Fjäll att fortsatt investera i våra egna befintliga fastigheter samt skapa mer skidåkning, fler cykelleder och ännu bättre aktiviteter, kommenterar Andreas Starenhed, vd på Stiftelsen Idre Fjäll, och fortsätter:  

– Det här är starten på ett långsiktigt samarbete som skapar mycket goda förutsättningar att fortsatt utveckla Idre Fjäll.    

Erik Selin i en kommentar: 

– Att tillsammans med stiftelsen Idre Fjäll få utveckla en fjälldestination med stora ambitioner för sin verksamhet tycker vi är intressant och lockande. Vi delar bilden av hur vi på ett hållbart sätt kan utveckla Idre Fjäll i framtiden och där vi ser en stor potential i att ytterligare utveckla Idre Fjäll som en av fjällvärldens starkaste året-runt destinationer. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Erik Selin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.