Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Selin slår ett slag för idrotten i Sundsvall – köper 14 000 kvm moderna sportytor

Publicerad: 14 juni 2022, 09:20

Erik Selins Balder köper ombyggda Baldershallen i Sundsvall av Peab. Den gamla tennishallen har rustats upp för ett antal miljoner.

Foto: Pär Olert/Wikimedia

Peab säljer den ombyggda Baldershallen, i Baldershov i Sundsvall, till… just precis, Balder. Den nya hallen ska lösa hallbristen i staden och även kunna arrangera internationella tävlingar inom ett antal sporter, uppger Balder i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

PeabBalder Fastigheter

Den 1 juli tar den största hyresgästen Sundsvalls tennisklubb emot nycklarna till nya Baldershallen på Baldershov i Sundsvall. 

I samband med färdigställandet förvärvar Balder hallen av byggbolaget Peab. 

Det var byggjätten som köpte fastigheten 2020 och har sedan dess varit totalentreprenör för den stora satsningen i Sundsvall.

Med de nya och ombyggda ytorna, om 14 000 kvadratmeter, kommer cirka 1 000 barn och ungdomar per dag att kunna nyttja hallens breda utbud, skriver Balder i ett pressmeddelande. 

Här kommer sporter som tennis, innebandy, badminton, basket, padel med flera kunna utövas samtidigt. Den öppna planlösningen kommer att fungera lite som en idrottsteaser, där man enkelt kan se andra idrottare utöva sin sport, skriver Balder i sitt pressmeddelande. 

Läs mer: Söderstadion och Råsunda – så gick det sen: ”En komplex situation” 

– Som en tidigare ungdomstränare känns det extra kul att få vara med och utveckla ett projekt med ett så tydligt fokus på barn, ungdomar och idrottsrörelsen. Även om det kommer att dröja till i höst innan man hör de första gnisslande gymnastikskorna, skratten och visselpiporna ser jag framför mig hur många barn och ungdomar nu får bättre förutsättningar till rörelse, kommenterar Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Den utökade kapaciteten kommer även Sundsvalls skolor till del då fler kan nyttja idrottsanläggningen. Tidigare klarade hallen bara av att ta emot två skolor samtidigt, nu ökar kapaciteten till fyra skolor. 

1989 invigdes Baldershallen i Sundsvall. Nu har Peab byggt och och rustat upp den gamla tennishallen till en idrottsanläggning för ett flertal sporten. Men tennisen är alltjämt en huvudattraktion.

Foto: Pär Olert

– Vi på Balder är stolta över att vara en del av stadsutvecklingen och glada att få komplettera vårt befintliga fastighetsbestånd med bostäder och lokaler i Sundsvall med denna ståtliga idrottsanläggning. Hallen möjliggör en aktiv fritid för fler och framför allt de unga, kommenterar Cecilia Liljedahl Torhult, regionchef på Balder.

Läs mer: Selin startar fastighetsbolag med stor fjällstiftelse – satsar 1,5 miljarder 

På kvällstid kommer upp till 15 föreningar att kunna nyttja de nya och ombyggda ytorna, vilket blir en kapacitetsökning för idrottsrörelsen i Sundsvall. 

Den nya anläggningen gör det också möjligt att arrangera nationella och internationella tävlingar inom ett flertal olika sporter, vilket även kan bidra positivt till besöksnäringen i Sundsvall, menar Balder i pressmeddelandet. 

Basket, volleyball och innebandy är några av de sporter som kan ta plats i nya Baldershallen. Den nya hallen invigs den 27 och 28 augusti.

Foto: Pär Olert

Baldershallen – från tennisbanor till volleyboll och basket

14 000 kvadratmeter nybyggd och ombyggd yta, vilket motsvarar ungefär två fullstora fotbollsplaner.

10 badmintonbanor.

2 innebandyplaner.

6 tennisbanor inomhus.

3 padelbanor.

5 squashbanor.

Plats för 16 bordtennisbord.

2 fullstora idrottshallar med läktare med plats för cirka 350 personer där man kan spela volleyboll, innebandy, basket, handboll med mera. 

Fullstor restaurang, gym, konferens och relaxavdelning.

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

PeabBalder Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.