tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sehlhall köper mark för äldreboende och förskola

Publicerad: 28 augusti 2019, 06:25

Fastighetsnytt har en tidig skiss på hur projektet i Upplands-Väsby kan komma att se ut.

Ämnen i artikeln:

Anders BorgDan T. SehlbergSehlhall Fastigheter

Sehlhall fastigheter, med före detta finansministern Anders Borg i styrelsen, har gjort en markaffär i Upplands-Väsby med syfte att bygga äldreboende och förskola.

Sehlhall Fastigheter har köpt två fastigheter söder om Upplands-Väsby centrum, i Smedbyskogen. Säljare är Svenska kyrkan och en privat markägare.

Syftet med köpet är att bygga ett modernt äldreboende om fyrtio lägenheter och en förskola om fem avdelningar. Den totala byggnadsvolym uppgår till 4 300 kvadratmeter, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Äldre och yngre mår bra av varandras närhet
Poängen med att lägga de båda inrättningarna intill varandra är att skapa välmående för både de äldre och för barnen.

– Forskningen och empirin ger en samstämmig bild; äldre som vistas nära barn håller sig friskare, mår bättre psykiskt och blir mer sociala sinsemellan. Även barn mår bra av att se, möta och interagera med äldre. Det här projektet möjliggör för Sehlhall Fastigheter att ytterligare förstärka landets sociala infrastruktur”, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter, i en kommentar.

Fastighetsnytt har fått en tidig skiss på hur det nya projektet i Upplands-Väsby kan komma att se ut. Illustration: Sehlhall Fastigheter

Ska stå klart om två år
Projekten i Upplands Väsby beräknas vara färdigställt till sommaren 2021.

Köpeskillingen går Sehlhall fastigheter inte ut med.

– Gällande byggare så pågår just nu en upphandling där vi är inne i en slutförhandling, skriver Natasha Bromberg, som sköter kommunikationen åt Sehlhall, i ett mejl till Fastighetsnytt.

Anders Borg och Dan T. Sehlberg intervjuades i Fastighetsnytt Podcast tidigare i somras. Du kan lyssna på hela intervjun här.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev