Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Sehlhall gör ytterligare förvärv i Järfälla

Publicerad: 24 september 2020, 10:54

Perspektiv, vy från Skälbyvägen

Foto: SR-K arkitekter, 2020

Sehlhall Fastigheter fortsätter etablera sig i Järfälla kommun och förvärvar två nya fastigheter i Barkaby. Fastigheterna har en total byggnadsarea på 4300 kvadratmeter BTA. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Förvärvet avser fastigheterna Björkeby 1:276 och 1:316. På platsen vill Sehlhall Fastigheter uppföra ett vårdboende med 58 lägenheter, alternativt ett 50-tal trygghetsbostäder, med avseendet att möjliggöra för flyttkedjor och kvarboende i kommunen. Under september har planutskottet i Järfälla beslutat om att ta förslaget vidare för granskning. 

Läs även: Sehlhall köper i Järfälla 

– Vi är övertygade om att vårt förslag bidrar till kommunens och stadsdelens attraktionskraft. Järfälla har en bra försörjningsplan och vi hoppas att fastigheterna kan bidra till att tillgodose behoven fram till 2025,” säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig, Sehlhall Fastigheter, i pressmeddelandet. 

Fastigheterna kommer utvecklas och förvaltas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder. 

– Vi har valt att utforma byggnaderna så att de upplevs som radhus och så att det smälter in i området på ett naturligt sätt. Vi hoppas att grannarna ser att denna gestaltning, tillsammans med användningen, bidrar till området på ett positivt sätt, säger Saki Azodi, arkitekt, SR-K, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.