onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sehlhall förvärvar obebyggd tomt på Gotland

Publicerad: 9 januari 2023, 14:29

Till vänster tomten Othem Ejdern 6 som Gotlandshem sålt till Sehlhall.

Foto: Teresa Ahola

Sehlhall har förvärvat en tomt i Slite av Gotlandshem för 5,5 miljoner kronor. Där planerar bolaget att utveckla ett gruppboende.

Ämnen i artikeln:

SvepetGotlandshemSehlhall FastigheterGotland

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var 2019 som allmännyttiga Gotlandshem förvärvade den obebyggda tomten Othem Ejdern 6 i centrala Slite med avsikt att uppföra bostäder. Men svårigheter att få ekonomisk hållbarhet i projektet gjorde att det lades på is.

Nu har det allmännyttiga bolaget sålt tomten på 4 048 kvadratmeter till Sehlhall för 5,5 miljoner kronor, skriver Gotlandshem i ett pressmeddelande. Försäljningen sker via Sehlhalls bolag G17 Invest.

Läs mer: Experterna om marknaden 2023 – segment för segment

– Det är glädjande att en annan aktör kan hitta lönsamhet där vi inte gjorde det. Slite kommer att gynnas av att tomten bebyggs, säger Joakim Martell vd GotlandsHem, i en kommentar.

Sehlhall kommer att bygga ett gruppboende i trä på tomten åt omsorgsbolaget Adela LSS.

– Vi har sedan tidigare utvecklat både äldreboenden och trygghetsbostäder på Gotland. Detta blir vårt första gruppboende vilket är väldigt roligt. Vi har en genuin förståelse för hur man skapar attraktiva, tillgängliga och hälsofrämjande bostäder. Jag är övertygad om att Slite nu får ett fantastiskt gruppboende, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev