Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet i Nacka

Publicerad: 1 september 2022, 08:45

Bild 1/2  Sehlhall planerar för byggstart inom två år för att utveckla det gamla omsorgsboendet.

Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, 13 kilometer från Stockholms city. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterNackaSvepet

På fastigheten, som ligger vid Lännerstasundet, ligger i dag det privata vård- och omsorgsboendet Gammeluddshemmet om 31 lägenheter. 

Säljare är det familjeägda bolaget Gammeluddshemmet, som drivit verksamhet på udden i 29 år. Familjen kommer att kvarstå i projektet med ett minoritetsägande, vilket borgar för kontinuitet då de har god kännedom om både plats och historia.

Ursprungshuset är en sommarvilla som 1910 byggdes för grosshandlaren Sanfrid Schnell. 

Platsen har dock en betydligt längre historia. Redan på 1600-talet fanns här flera krogar och vid den ryska invasionen 1719 stod här slaget vid Stäket. Fastigheten har tillgång till ångbåtsbrygga vid tomtgränsen för framtida kollektivförbindelse sjövägen till Stockholm, separat badbrygga, egen båthamn och del av en strandpromenad som sträcker sig från Boo gård till Tollare.

– Vårt team står redan sedan tidigare bakom två vårdboenden och ett gruppboende i Nacka, och vi har flera kommande projekt i kommunen. Att vi nu får utveckla Gammeludden är fantastiskt, med 270 graders vattenkontakt och bebyggelse bara meter från vattenbrynet. Det är utan tvekan en enastående omsorgsmiljö, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

PwC har agerat rådgivare åt säljaren i affären.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.