Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBS köper för 1,6 miljarder i Danmark

Publicerad: 27 april 2021, 13:14

Foto: Mostphotos

Studentbostäder i Sverige har förvärvat ett nyproduktionsprojekt i Köpenhamn, Danmark, av Gefion Group. Affären uppgår till cirka 1,6 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

KöpenhamnStudentbostäder i Sverige

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Projektet avser 578 studentlägenheter samt fyra kommersiella enheter och omfattar totalt 21 217 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 1,175 miljarder danska kronor, motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor. Bostäderna är belägna i Amager Øst, i södra Köpenhamn, och ligger intill tunnelbanestationen Femøren. 

Säljaren, Geifon Group, har utvecklat projektet och ansvarar för slutförandet av byggnationen, initial uthyrning samt leverans. Byggnationen sker i två etapper, där tillträde sker efter färdigställande av respektive etapp. Etapp ett förväntas vara färdigställd under augusti 2021 och etapp två under april 2022. 

– Köpenhamn är en attraktiv stad för studenter där det likt många studieorter i Sverige finns en omfattande brist på studentbostäder. Det här projektet byggs enligt vårt nya koncept där studentbostaden är mer än bara en bostad. Gefion Group har lyckats med att ge studenterna tillgång till ett unikt studentboende med gemensamma ytor att umgås på, gym, café och livsmedelsbutik i fastigheten. Detta med ett av de bättre lägena i Köpenhamn, vilket bidrar till en livskvalité utöver det vanliga, kommenterar Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Sverige, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheten förväntas generera årliga hyresintäkter på cirka 50 miljoner danska kronor. Bland de kommersiella ytorna finns ett 15-årigt hyresavtal med Netto, Danmarks största dagligvaruföretag. Totalt 206 av 578 studentlägenheter är blockuthyrda på ett 10-årigt avtal med stiftelsen Housing Foundation Copenhagen. 

SBS har varit representerade av Pareto Securities genom köpprocessen. Bech Bruun, Plesner och Grant Thornton har agerat rådgivare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev