onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SBF Fonder säljer i Ystad för 84 miljoner

Publicerad: 15 augusti 2023, 06:54

Schultz 5 i Ystad (bilden) ingår portföljen som SBF Fonder avyttrat till PMJ Fastigheter.

Foto: Getty Images, Google Maps

SBF Fonder säljer två fastigheter i Ystad till PMJ Fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 84,4 miljoner kronor. Det meddelar SBF Fonder i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSBF BostadSkåneYstad

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det rör sig om bostadsfastigheterna Ystad Schultz 4 och 5 som ligger på adresserna Bellevuevägen 5 A-C, Skottegatan 4-6 A-C och Norrevärnsgatan 6 A-C som ligger centralt i Ystad.

Fastighetsvärdet som köpeskillingen baseras på uppgår till 84,4 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Köparen PMJ Fastigheter är ett lokalt fastighetsbolag baserat i Ystad. Frånträde är planerat till den 29 september 2023.

– SBF Fonder är fortsatt aktiva i transaktionsmarknaden där vi ser möjligheter för långsiktiga aktörer att göra affärer. Vi är glada över att ha träffat en överenskommelse med PMJ Fastigheter AB för denna fastighetsportfölj i Ystad, säger SBF Fonders vd Terje Björsell, i en kommentar.

I juni kommunicerade SBF Fonder en affär i Skövde där bolaget sålde bostadsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 188 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev